Kladdkaka med vit choklad och hallon

Publicerat:
2017-03-02Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 150gsmör
- 150gvit choklad
- 2ägg
- 200gströsocker
- 150gvetemjöl
- 1nypa(or)salt
- 2tskvaniljsocker
- 1tskrivet citronskal
Till servering
- färska hallon
- florsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform, ca 23 cm diameter. Smörj väl och bröa formen.
2. Smält smöret i en kastrull på låg värme, ta från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör om tills den smält.
3. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt. Sikta ner mjöl, salt och vaniljsocker i en annan skål och vänd varligt ner i äggsmeten. Gör detsamma med citronskalet och chokladsmöret.
4. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen 20-30 min. Kakan ska vara gräddad i kanterna men rätt lös i mitten, bara så den stannat. Låt kallna i formen minst en timme innan du lägger den på serveringsfat.
5. Fördela hallon över kakan och sikta över lite florsocker vid serveringen.