Kladdkaka på grillen

Publicerat:
2014-05-07Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 100gsmör + till formarna
- 1 ½ dlströsocker
- 2stägg
- 1 ½ dlvetemjöl
- ½dlkakao
- 2tskvaniljsocker
- 1nypa(or)salt
- 6bit(ar)chokladkola (d v s kolafyllda chokladbitar)
Topping
- 2dlfrukt i bitar eller bär t ex banan, hallon, nektarin, persika
- 50gchoklad, grovt hackad
- 2dlminimarshmallows
- Valfritt: 1 dl nötter eller mandel (t ex salta jordnötter, pistaschkärnor, valnötter)
Till servering
- Vaniljglass
Så lagar du
1. Smält smöret, låt svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 6 små, ugnsfasta formar.
2. Rör ner socker och ägg i smöret. Sikta ner resterande ingredienser, blanda och häll upp i formarna.
3. Grädda 5–7 minuter mitt i ugnen, de ska inte vara helt klara, vi vill ha lite daller i mitten för att kakan ska bli krämig. Det är viktigt att du kollar noga eftersom faktorer som olika formar och ugnar påverkar tiden.
4. Låt svalna eller lägg på topping direkt. Först frukt sedan choklad, nötter och marshmallows. Gratinera snabbt högt upp i ugn tills chokladen smält och marshmallows fått gyllene färg. Passa noga, det går mycket snabbt. Du kan också ställa de små formarna i en större form och göra detta på grillens eftervärme under lock, då är det klart när chokladen smält.
5. Servera med glass.