Kladdkaksmuffins med kolafyllning och karamellpopcorn

Publicerat:
2020-11-04Tillagningstid:
Det här är en extra allt-bakelse för den som älskar kola, popcorn och kladdkaka! Du kan enkelt variera storleken genom att välja mindre eller större formar. Basen går bra att förbereda och frysa in, ta fram och låt tina och toppa med frosting innan servering. /Susanne
Ingredienser
8 - 10portioner
Muffins
- 200gsmör
- 3dlströsocker
- 4ägg
- 3dlvetemjöl
- 1dlkakao
- 2tskvaniljsocker
- 1nypa(or)salt
- 1burk(ar)kolakräm/dulce de leche/karamelliserad mjölk
Frosting
- 300gnaturell färskost
- 1dlvispgrädde
- 1½dlflorsocker
Topping
- 2dlkaramellpopcorn (finns färdiga att köpa)
- 3mskchokladsås (valfritt, du kan även ringla på kolakräm)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smör, rör ner socker och ägg, ett i taget. Sikta ner resterande ingredienser, bland väl. Jag brukar använda en stor sked.
3. Fyll smeten i 8 stora muffinsformar, lägg i en klick kolakräm.
4. Grädda tills de fortfarande är mjuka inuti, lite dallriga. Det tar ca 10 minuter.
5. Låt svalna. Vispa upp färskost, grädde och florsocker så att det är spritsbart. Fyll i en spritspåse med stjärntyll.
6. Garnera muffinsen med frosting, popcorn och chokladsås.
Tips
Egna karamellpopcorn gör du enkelt, genom att blanda ner poppade popcorn i smält socker, men eftersom det blir så hett och alla vill hjälpa till så brukar jag köpa färdiga.