Klar grönsakssoppa med potatisklimp

Publicerat:
2020-11-12Tillagningstid:
Den här grönsakssoppan lagar du för mindre en en tia per portion, utan att ge avkall på smak! Om potatisklimp låter som något du inte vill äta, utmanar vi dig att ändra inställning. Hur gott som helst, som gnocchi!
Ingredienser
4portioner
- 10cmpurjolök
- 1gul lök
- 2morötter
- 1 bitkålrot
- 1 bitrotselleri
- 1fänkål
- smör
- 1lagerblad
- 6vitpepparkorn
- 1kvist(ar)libbsticka (alternativt ½ buljongtärning)
- vatten
Potatisklimp
- 4kokta potatisar
- 1ägg
- 2mskvetemjöl
- salt och peppar
- ½dlriven lagrad ost
Så lagar du
1. Skala och skär ner alla grönsakerna i små tärningar.
2. Fräs mjuka i smör på låg värme. När de mjuknat något gå ner med kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
3. Slå på vatten så att det täcker grönsakerna och låt småputtra 10 minuter.
4. Under tiden skala och pressa potatisen, blanda ihop en deg med ägg, vetemjöl, riven ost, salt och peppar.
5. Forma till långa degrullar på mjölat bord 1-2 cm tjocka och skär med matkniv i 2 cm långa klimpar.
6. Sänk försiktigt ner dem i soppan och låt sjuda i 2 minuter tills de flutit upp.
7. Salta och peppra och servera!