Klar kantarellbuljong och pocherat ägg

Publicerat:
2017-05-15Tillagningstid:
En klar buljong kallas consommé och kan vara litet knepig att laga rätt. Filip Langhoffs kantarellbuljong är lättare variant, men djup i smaken och kronas av ett pocherat ägg.
Ingredienser
4portioner
Buljong
- 1kgkantareller
- 200gchampinjoner
- 1lök
- 1vitlök
- 2dlvitt vin
- ½litervatten
Dekoration
- 2stkantareller
- kallpressad rybsolja
- salt och peppar
- vilda örter
Pocherat ägg
- 4ägg
- 3litervatten
- ½dlättika
- salt
Så lagar du
Buljong
1. Riv kantarellerna för hand, skiva löken och fräs dem i en kastrull.
2. Slå på vin och vatten, koka upp och låt stå i 30 minuter.
3. Smaka av med salt och lite äppelvinäger.
Pocherat ägg
1. Kläck äggen i kaffekoppar ett och ett.
2. Koka upp vattnet med ättikan och sätt det i lugnt spinn. Vattnet skall sedan inte koka, utan sjuda sakta.
3. Häll äggen i vattnet, ett åt gången, och pochera dem i cirka 2-3 minuter.
Servering
1. Servera allt i skålar. Lägg ägg i skålen, riv den råa kantarellen över ägget och häll den varma buljongen över.