Klassisk korvkaka

Ingredienser

4portioner

  • dl
    korngryn
  • 3dl
    vatten
  • 5dl
    röd mjölk
  • 400g
    kalvlever
  • 1st
    liten gul lök - fint hackad
  • 30g
    smör
  • 2st
    ägg
  • 2msk
    sirap
  • 1dl
    russin - helst sultan
  • 1tsk
    mejram
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästan kokat in, ca 30 minuter. Späd med mjölk och koka till en lös gröt.

Sätt ugnen på 200°C.

Fräs löken mjuk i smöret. Kör lever, ägg, sirap, salt, mejram och peppar i en matberedare. Tillsätt gröten, samrt russin noch den stekta löken Häll smeten i en smord ugnssäker form.

Grädda mitt i ugnen i ca 35 - 40 minuter.

Servera med lingonsylt

Dela det här receptet med dina vänner!