Klassisk omelett med gräddstuvade kantareller

Publicerat:
2014-10-15Tillagningstid:
Ingredienser
Omelett
- 2stägg
- 2mskvatten, mjölk eller grädde
- 2krmsalt
- 1msksmör
Fyllning
- gräddstuvade kantareller eller annan svamp
- getost
Gräddstuvade kantareller
- 300grensade kantareller (eller annan svamp)
- 1msksmör
- 2dlgrädde
- salt och peppar
- några kvistar timjan
Så lagar du
Omelett
1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten, mjölk eller grädde. Rör runt i äggblandningen så det nätt och jämnt blandas. Tillsätt salt och peppar.
2. Sätt en stekpanna på spisen på hög värme. Lägg i smöret och låt smälta och sedan fräsa. När smöret har tystnat häller du i äggblandningen.
3. Sänk värmen och fös omeletten mot mitten ett par gånger. När omeletten har stelnat är den klar.
4. Lägg på fyllning på ena halvan och fös sedan omeletten över på en tallrik. Vik över andra halvan.
Gräddstuvade kantareller
1. Om du använder kantareller förväll dem först genom att låta dem vattna ur i en torr varm stekpanna. När all vätska dunstat bort lägger du i 1 msk smör och smörsteker svampen några minuter.
2. Tillsätt grädden och låt sjuda i några minuter tills stuvningen tjocknat. Smaka av med salt, peppar och lite timjan.