Klassisk omelett med gräddstuvade kantareller

Klassisk omelett med gräddstuvade kantareller

Publicerat:

Tillagningstid:

En omlett passar perfekt när du har ont om tid, men den här varianten kan även serveras som en lyxigare förrätt.

Ingredienser

Omelett

  • 2st
    ägg
  • 2msk
    vatten, mjölk eller grädde
  • 2krm
    salt
  • 1msk
    smör

Fyllning

  • gräddstuvade kantareller eller annan svamp
  • getost

Gräddstuvade kantareller

  • 300g
    rensade kantareller (eller annan svamp)
  • 1msk
    smör
  • 2dl
    grädde
  • salt och peppar
  • några kvistar timjan

Så lagar du

Omelett

1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten, mjölk eller grädde. Rör runt i äggblandningen så det nätt och jämnt blandas. Tillsätt salt och peppar.

2. Sätt en stekpanna på spisen på hög värme. Lägg i smöret och låt smälta och sedan fräsa. När smöret har tystnat häller du i äggblandningen.

3. Sänk värmen och fös omeletten mot mitten ett par gånger. När omeletten har stelnat är den klar.

4. Lägg på fyllning på ena halvan och fös sedan omeletten över på en tallrik. Vik över andra halvan.

Gräddstuvade kantareller

1. Om du använder kantareller förväll dem först genom att låta dem vattna ur i en torr varm stekpanna. När all vätska dunstat bort lägger du i 1 msk smör och smörsteker svampen några minuter.

2. Tillsätt grädden och låt sjuda i några minuter tills stuvningen tjocknat. Smaka av med salt, peppar och lite timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!