Klassisk räkmacka

Publicerat:
2020-10-14Tillagningstid:
En klassiker som jag blev förälskad i på 90-talet! Ibland behöver det inte vara svårare än några få underbara ingredienser. En rejäl hög med handskalade räkor, tomatklyfta i hörnet, nyslagen majonnäs, klyftat ägg, citron och en dillkvist. Njut!
Ingredienser
1portioner
Räkröra
- minst 350gräkor, skalade
- 1skiva(or)formfranska med borttagna kanter
- 1msksmör
- 1sttomatklyfta
- 2mskmajonnäs
- 1klyfta(or)citron
- 1kvist(ar)dill
- 1stägg, kokt
Så lagar du
1. Skala räkorna. Om du har räkor i lake, låt dem rinna av i ett durkslag. Jag brukar göra det ett par timmar innan och förvara dem i durkslaget med en burk under och plastfolie ovanpå.
2. Skär bort kanterna på formfranskan. Smöra ordentligt ända ut i kanterna.
3. Lägg tomatklyftan längst ut i ena kanten. Tryck ihop räkorna i handen och lägg dem på mackan.
4. Spritsa några fina toppar med majonnäsen på räkorna. Toppa sedan med klyftat ägg, citronklyfta och dill.