Klassisk tv-tårta från 1958

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10portioner

  • 4dl
    florsocker
  • ½dl
    vatten
  • 3msk
    kakao
  • ½tsk
    vaniljsocker
  • 50g
    smör
  • 4dl
    tjock vaniljkräm
  • 2dl
    vispgrädde
  • 3msk
    kokos
  • 1dl
    grädde
  • säsongens bär eller konserverad frukt

Så lagar du

1. Börja med att blanda ihop chockladglasyren av florsocker, vatten, kakao, vaniljsocker och smör.

2. Plocka isär de färdiga tårtbottnarna och blanda ihop fyllning 1 som består av tjock vaniljkräm.

3. Sedan kan du mixa ihop fyllning 2 av grädde.

4. Som toppdekoration kan du använda kokos, vispad grädde och säsongens bär eller konserverad frukt.

Dela det här receptet med dina vänner!