Klassiskt knäckebröd

Publicerat:
2021-02-19Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
5portioner
- 200gvatten
- 6ghonung
- 10gjäst
- 100gbagerivetemjöl (vetemjöl special)
- 100gdinkelmjöl
- 100grågmjöl
- 4gbikarbonat
- 8gsalt
Så lagar du
1. Arbeta alla ingredienserna till en elastiskt deg (den skall släppa från sidorna på degblandaren).
2. Låt degen vila i ca 30 minuter övertäckt med plast.
3. Sätt ugnen på 250°C.
4. Kavla ut degen (tunt, ca 1 cm i tjocklek), och nagga.
5. Stick ut degen med en tårtring (eller skär ur runda cirklar genom att följa kanten på en tallrik).
6. Stick ut ett hål i mitten på kakan (valfritt).
7. Baka av på 240°C i 10-15 minuter, eller tills brödet har fått fin en gyllene färg.
8. Förvara dem torrt.