Knäcke med röra på rökt lax

Publicerat:
2015-09-14Tillagningstid:
Händigt ihopsvängd är den här smakrika röran, som passar bra som drinktilltugg på bitar av ditt favoritknäcke.
Ingredienser
4portioner
- 300gvarmrökt laxfilé, skinn- och benfri
- 100gkallrökt lax, skinn- och benfri
- 1stschalottenlök eller färsk lök
- 2mskkapris
- 1stcitron, det rivna skalet
- 1dlfinhackad blandning av dill och gräslök
- 2dlcrème fraiche
Till servering
- smakrikt knäckebröd i bitar
- ev dillvippor
Så lagar du
1. Dela den varmrökta laxen i småbitar, finhacka den kallrökta. Finhacka löken. Blanda laxen med lök, citronskal, kapris, dill, gräslök och crème fraiche.
2. Fördela röran på knäckebitar och toppa ev med en dillvippa, eller låt gästerna göra sina egna mackor.
Dryckestips:
2014 Julius Kayser Grüner Veltliner, Ungern, Nr 2934, 69 kr
2014 Menetou-Salon Les Thureaux, Frankrike, Nr 5334, 109 kr
Alkoholfritt: 2014 Jacob's Creek Unvined Riesling, Australien, Nr 1035, 59 kr