Knäckebröd

Publicerat:
2015-04-29Tillagningstid:
Gott och väldoftande! För extra knaprighet kan du eftertorka bröden i ugnen på ca 100 grader.
Ingredienser
10portioner
- 50gsmör
- 1tsksalt
- 3tskbrunt farinsocker
- 4dlmjölk
- 25gjäst
- ½tskhjorthornssalt
- 2 ½dlgrovt rågmjöl
- 2 ½dlfint rågmjöl
- 6dlvetemjöl
Så lagar du
1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills vätskan är fingervarm. Lös upp salt, socker och jäst i vätskan.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan vätskan. Arbeta samman till en fast och fin deg och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
3. Arbeta sedan samman degen och skär upp i bitar stora som pingisbollar.
4. Kavla ut riktigt tunt och grädda i torr stekpanna eller i varm ugn (240 grader) tills de har fått fin färg.
5. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.