Knäckebröd med majonnäs på trattkantareller

Publicerat:
2017-05-15Tillagningstid:
En läcker munsbit med trattkantarell på kantarell. Den här snabbrätten på speltknäckebröd är utmärkt som mellanmål eller när grannen bjuder i sig på kaffe.
Ingredienser
4portioner
- 4stora kantareller
- 1lök
- 1mskkallpressad rybsolja
- 4knäckebröd, gärna på spelt
- 1bunt vilda örter, t ex ängssyra, harsyra och kirskål
- salt och peppar
Majonnäs på trattkantareller
- 1äggula
- 1tsksenap
- 1dlneutral olja
- 1tskvitvinsvinäger
- 2tsktorkade trattkantareller
- salt
Så lagar du
1. Smula de torkade trattkantarellerna och blanda med äggula, senap och vinäger.
2. Häll försiktigt i oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt.
3. Skiva lök och kantareller i lövtunna skivor, krydda med salt, peppar och rybsolja.
4. Smaka av örterna med olja och lite salt. Anrätta allt på knäckebrödet efter egen fantasi.