Knäckebröd med rimmad lax och dragonmajonnäs

Publicerat:
2017-12-20Tillagningstid:
En liten tapasmacka med svenska smaker, gärna på hemrimmad lax. Dragonmajonnäsen passar fint till andra rätter också, till exempel grillad kyckling. Den går att spara i kylen om man vill unna sig goda mackor flera dagar i rad.
Ingredienser
6 - 8portioner
- gott, smakrikt knäckebröd
- 8-10skiva(or)rimmad lax, t ex rimmad lax med fänkål och citron (se relaterat recept)
- 1dldragonmajonnäs (alt. créme fraiche eller smetana)
Dragonmajonnäs
- ½kruk(or)färsk dragon
- ½mskvitvinsvinäger
- 1tskdijonsenap
- ½tsksalt
- 1ägg
- 3dlrapsolja
Så lagar du
1. Mixa dragon med ½ dl rapsolja och sila den.
2. Häll den gröna oljan i mixerbunken tillsammans med vinäger, senap, salt och ägg. Mixa ihop och tillsätt sedan lite olja i taget under mixning till majonnäsen är lagom tjock.
3. Gör mackor med lax och klickar av majonnäs eller créme fraiche.