Knäckig blåbärspaj

Publicerat:
2020-03-31Tillagningstid:
Har ni hunnit ut i skogen och kollat blåbär? Här i norr är det en hel del! Och jag väntade sommargäster.
Ingredienser
4 - 6portioner
- ca 800 gblåbär
- 125gsmör
- 2mskgrädde eller mjölk
- 3msksirap
- 2dlhavregryn
- 1¾dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 1½dlråsocker eller strösocker, kan minskas efter egen smak
Till blåbär
- 2tskkardemumma
- 1tskvaniljpulver
- 2mskpotatismjöl
- mandel och nötter, valfritt
Till servering
- glass
- vaniljsås eller lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. 150 grader om varmluft.
2. Smält smör, tillsätt grädde och sirap. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smörblandningen.
3. Blanda blåbär med potatismjöl, kardemumma och vanilj. Klicka smeten ovanpå och grädda mitt i ugnen till vackert gyllene färg.
Njut!