Knäckig rabarberpaj

Publicerat:
2017-04-20Tillagningstid:
Syrlig rabarber ger en försmak av sommaren. Här under ett sötknäckigt täcke.
Ingredienser
6portioner
- cirka 400grabarber
- 2mskflorsocker
- 1mskmaizena
- 2dlhavregryn
- 2dlråsocker
- 1½dlmjöl
- 1tskbakpulver
- 2tskvaniljsocker
- ½tsksalt
- 100gsmör
- ½dlvispgrädde
- ½dlljus sirap
- smör till formen
Till servering
- lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ansa och skär rabarbern i cirka 4 cm stora bitar och blanda med florsocker och maizena. Lägg i en smord ugnssäker form.
3. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
3. Blanda ned de torra ingredienserna i smörblandningen. Häll smeten över rabarberbitarna och bred ut till ett jämt täcke. Grädda i ugn cirka 30 minuter.
4. Servera ljummen eller avsvalnad med lättvispad grädde.