Knäckig rabarberpaj

Publicerat:
2020-03-01Tillagningstid:
Susannes rabarberpaj är härligt krispigt knäckig på toppen, med mjäll vår-rabarber under och med en karamellsmörig kolasås. Susanne serverar den här pajen med jordgubbsglass till. Rabarber och jordgubbar passar så bra tillsammans!
Ingredienser
6 - 8portioner
- rabarber så det täcker botten på formen, ca 500 g i bitar
- 125gsmör
- 2mskgrädde eller mjölk
- 3msksirap
- 2dlhavregryn
- 1,75dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 1½dlråsocker (kan minskas)
Till rabarbern
- 2tskkanel
- 1tskvaniljpulver
- om man vill: Mandel eller andra nötter
Till servering
- glass, vaniljsås eller lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. 150 grader om varmluft.
2. Smält smör, tillsätt grädde och sirap.
3. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smörblandningen.
4. Krydda rabarber med kanel och vanilj.
5. Klicka smeten ovanpå och grädda mitt i ugnen till vackert gyllene färg.
Servera med glass, grädde eller vaniljsås. Njut!