Knaperstekt kycklingfilé med vårprimörer i ramslöksbuljong

Publicerat:
2013-04-10Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingfiléer med skinn
- 4stvårlökar
- 8stspäda morötter
- 400gfärsk potatis
- 1knippa(or)vit sparris
- 50 gramslök
- 2sttärningar grönsaksbuljong
- 2litervatten
- 1msksmör
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vattnet med grönsaksbuljong.
2. Ansa och tvätta primörerna och dela dem i mindre bitar om så önskas, strimla ramslöken.
3. Börja med att koka potatisen i buljongen. Efter ca 10 minuter ta i morötterna, sparrisen, vårlöken samt den strimlade ramslöken. Låt småkoka i ca 8-10 minuter under lock.
4. Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Börja med att steka på skinnsidan, sedan på andra sidan, salta och peppra, ställ in stekpannan i ugnen med kycklingen i ca 10–15 minuter.
5. När kycklingen har en kärntemperatur på 72 grader är den klar. Lägg upp primörerna med buljongen i ett djup fat, placera kycklingfileérna ovanpå. Garnera gärna med ramslök.