Knaperstekt kycklingfilé med vårprimörer i ramslöksbuljong

Knaperstekt kycklingfilé med vårprimörer i ramslöksbuljong

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer med skinn
  • 4st
    vårlökar
  • 8st
    späda morötter
  • 400g
    färsk potatis
  • 1knippa(or)
    vit sparris
  • 50 g
    ramslök
  • 2st
    tärningar grönsaksbuljong
  • 2liter
    vatten
  • 1msk
    smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vattnet med grönsaksbuljong.

2. Ansa och tvätta primörerna och dela dem i mindre bitar om så önskas, strimla ramslöken.

3. Börja med att koka potatisen i buljongen. Efter ca 10 minuter ta i morötterna, sparrisen, vårlöken samt den strimlade ramslöken. Låt småkoka i ca 8-10 minuter under lock.

4. Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Börja med att steka på skinnsidan, sedan på andra sidan, salta och peppra, ställ in stekpannan i ugnen med kycklingen i ca 10–15 minuter.

5. När kycklingen har en kärntemperatur på 72 grader är den klar. Lägg upp primörerna med buljongen i ett djup fat, placera kycklingfileérna ovanpå. Garnera gärna med ramslök.

Dela det här receptet med dina vänner!