Knaprig frukt- och nötmüsli

Publicerat:
2013-04-17Tillagningstid:
Ger ungefär 1,5 liter färdig müsli.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 6dlhavre- eller dinkelgryn
- 6 dlhasselnötter, mandlar och pekannötter eller valfria nötter eller frön
- 2mskolja, t ex rapsolja eller matolja
- 2mskflytande honung
- 2mskvatten
- 2 dltorkade frukter och bär, t ex aprikoser, russin, tranbär, blåbär eller körsbär
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna i mindre bitar.
2. Blanda gryn, nötter och frön i en bunke. Smörj formen med lite olja och häll på alla gryn, nötter, frön och kanelen.
3. Blanda olja, honung och vatten i ett glas och häll det över müslin. Blanda om ordentligt.
4. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter. Ta ut och blanda om lite med en sked några gånger medan den är i ugnen.
5. Låt den svalna helt innan du blandar i torkad frukt.