Knapriga julkakor

Publicerat:
2013-12-04Tillagningstid:
Superenkla kakor som passar till alla högtider eller festligheter. Kakorna är helt perfekta att frysa in och ta fram då du får besök.
Ingredienser
80portioner
- 5dlvetemjöl
- 1 3/4dlströsocker
- 2tskbakpulver
- 2tsknystött kardemumma
- 2tskkanel
- 200gsmör
- 3mskekologisk ljus sirap
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och kanel gärna i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela det med fingertopparna. Tillsätt sirapen och blanda snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i 5 bitar. Rulla ut till längder lika långa som plåten. Lägg längderna på plåtar och platta till dem med handen.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de har fin färg.
5. Ta ut och skär dem i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt kallna.