Kokoslax med asiatiska grönsaker

Publicerat:
2015-10-22Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Kokoslax
- 4dlkokosmjölk
- 1ststjälk citrongräs, innersta delen fint riven
- 5cmingefära i skivor
- 2stlime, saft och rivet skal
- 1mskfisksås (finns i asiatiska hyllan i butiken, kan uteslutas)
- 1mskströsocker
- 2stsalladslökar i tunna skivor
- 4stskinn- och benfria laxfiléer (150g/bit)
- ½tsksalt
- 1krmnymalen svartpeppar
- 2msksesamfrön, rostade
Asiatiska grönsaker
- 600-700ggrönsaker, t ex broccolibuketter, sojabönor, färsk spenat
- 1mskrapsolja
- 1-2tsksesamolja
- salt
- grovhackade cashewnötter
Så lagar du
1. Värm ugnen till 180°. Häll kokosmjölk, rivet citrongräs, skivad ingefära, limesaft och rivet skal, fisksås, socker och lök i en kastrull och låt sjuda ett par minuter på medelvärme.
2. Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form, salta, peppra och häll över kokosblandningen. Lägg aluminiumfolie över formen och tillaga i 10 - 12 minuter, tills fisken är nätt kokt med rosa kärna.
3. Grönsaker: Koka broccolin hastigt, tillred sojabönor enligt förpackningen. Fräs allt det gröna och nötterna snabbt i stekpanna med rapsolja och sesamolja, salta lätt.
4. Strö sesamfrön över laxen och servera med grönsakerna.
Dryckestips
Vitt vin
2014 Jacob’s Creek Unoaked Chardonnay, Australien
Nr 6473, 71 kr
Vitt vin
2014 Qué Pasa? Chardonnay Sauvignon Blanc, Chile
Nr 2416, 91 kr
Alkoholfritt vitt vin
2014 Jacob’s Creek Unvined Riesling, Australien
Nr 1935, 59 kr