Kokostopp

Publicerat:
2021-05-07Tillagningstid:
Ni känner ju till dammsugaren, mazarinen, chokladbollen, biskvin och kokostoppen. Men visste ni att dessa kära bakverk går under samlingsnamnet bitar i konditoriet. Alla har vi även vår favorit bland dessa bitar, så häng med när vi djupdyker i begreppet och bakar till dessa godsaker.
Ingredienser
10portioner
- 100gsmör
- 40gglukos
- 100gströsocker
- 75gägg
- 200gkokosflingor
Så lagar du
- Smält smöret tillsammans med sockret.
- Tillsätt glykosen.
- Koka till en ljus karamell (125–130 grader) under omrörning.
- Blanda äggen och kokosen.
- Tillsätt den ljusa karamellen till kokos och äggblandningen.
- Rör massan homogen.
- Forma till toppar.
- Baka på 180 grader i ca 10–15 minuter.
- Eventuellt doppa botten på kokostoppen i tempererad choklad.