Kokt hälleflundra med potatis- och rotselleripuré

Kokt hälleflundra med potatis- och rotselleripuré

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    hälleflundra (4 filéer)
  • 1liter
    vatten
  • 1st
    lime
  • 1/2st
    gul lök
  • 1nypa(or)
    koriander
  • 2st
    stjärnanis
  • 1kvist(ar)
    persilja
  • 4st
    kryddpepparkorn
  • 5st
    hela kardemummakärnor
  • 2st
    lagerblad
  • 1 1/2msk
    fiskbuljong (alt 1/2 tärning)
  • basilika för garnering
  • olivolja

Rotselleripuré

  • 1/2st
    rotselleri
  • 2st
    potatisar (mellanstora)
  • 1dl
    grädde
  • 1msk
    smör
  • salt och peppar

Så lagar du

Låt hälleflundran sjuda i en kastrull i en lag bestående av vatten, limeklyftor, lök, koriander, stjärnanis, persilja, kryddpeppar, kardemumma, lagerblad och fiskbuljong under tättslutande lock i ungefär 20 minuter.

Koka rotselleri och potatis i en kastrull med osaltat vatten tills den blir mjuk (ungefär 20 minuter). Pressa selleri och potatis med en potatispress direkt ner i en kastrull, tillsätt grädde och smör. Rör om under värme. Salta och peppra.

Servera fisken med den varma selleripurén och lite olivolja. Toppa med basilika.

Dela det här receptet med dina vänner!