Ingredienser
4portioner
- 600ghälleflundra (4 filéer)
- 1litervatten
- 1stlime
- 1/2stgul lök
- 1nypa(or)koriander
- 2ststjärnanis
- 1kvist(ar)persilja
- 4stkryddpepparkorn
- 5sthela kardemummakärnor
- 2stlagerblad
- 1 1/2mskfiskbuljong (alt 1/2 tärning)
- basilika för garnering
- olivolja
Rotselleripuré
- 1/2strotselleri
- 2stpotatisar (mellanstora)
- 1dlgrädde
- 1msksmör
- salt och peppar
Så lagar du
Låt hälleflundran sjuda i en kastrull i en lag bestående av vatten, limeklyftor, lök, koriander, stjärnanis, persilja, kryddpeppar, kardemumma, lagerblad och fiskbuljong under tättslutande lock i ungefär 20 minuter.
Koka rotselleri och potatis i en kastrull med osaltat vatten tills den blir mjuk (ungefär 20 minuter). Pressa selleri och potatis med en potatispress direkt ner i en kastrull, tillsätt grädde och smör. Rör om under värme. Salta och peppra.
Servera fisken med den varma selleripurén och lite olivolja. Toppa med basilika.