Kokt kronärtskocka med citron- och vitlöksolja

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
De klassiska kokta kronärtskockorna med en smakrik olja till, rent och enkelt.
Ingredienser
4portioner
- 4stkronärtskockor
- 8stvitlöksklyftor
- 2dlolivolja
- 2stcitroner
- 2msksalt
Så lagar du
1. Skölj kronärtskockorna väl i kallt vatten. Bryt av stjälkarna så att de grova trådarna följer med.
2. Lägg skockorna i en stor kastrull och täck med vatten. Lägg i en delad citron, häll i saltet och låt koka tills bladen lossnar lätt när du drar i dem, cirka 40 minuter.
3. Ta upp skockorna med hålslev och låt dem rinna av upp och ner.
4. Mixa vitlöken med olivoljan samt saften av en citron, koka sedan upp detta och slå över de nykokta skockorna.
5. Man kan även låta bitar av citronen vara med när man serverar.