Kokt kronärtskocka med citron- och vitlöksolja

Kronärtskocka, citron, lime, salt, smör.

Publicerat:

Tillagningstid:

De klassiska kokta kronärtskockorna med en smakrik olja till, rent och enkelt.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kronärtskockor
  • 8st
    vitlöksklyftor
  • 2dl
    olivolja
  • 2st
    citroner
  • 2msk
    salt

Så lagar du

1. Skölj kronärtskockorna väl i kallt vatten. Bryt av stjälkarna så att de grova trådarna följer med.

2. Lägg skockorna i en stor kastrull och täck med vatten. Lägg i en delad citron, häll i saltet och låt koka tills bladen lossnar lätt när du drar i dem, cirka 40 minuter.

3. Ta upp skockorna med hålslev och låt dem rinna av upp och ner.

4. Mixa vitlöken med olivoljan samt saften av en citron, koka sedan upp detta och slå över de nykokta skockorna.

5. Man kan även låta bitar av citronen vara med när man serverar.

Dela det här receptet med dina vänner!