Kokt lax, frästa haricots verts och sesamfrön

Kokt lax, frästa haricots verts och sesamfrön

Publicerat:

Serverad med riven ingefära, soja och wasabi

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    lax
  • 600 g
    haricots verts

  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    sesamolja
  • 2msk
    sesamfrön
  • 40g
    färsk ingefära
  • 1dl
    soja
  • 40g
    wasabi
  • färsk körvel eller valfri ört
  • salt

Så lagar du

Skär laxen i 150 grams portionsbitar.
 Ansa och koka haricots verts i rikligt med saltat vatten, 1-2 minuter, ta sedan upp dem och spola i kallt vatten.


Koka laxen på medelvärme, under lock, i saltat vatten 8-10 minuter.
 När fisken uppnått en kärntemperatur på 43 grader är den klar att servera.

Hetta upp olivoljan i en stekpanna, fräs haricots verts i någon minut,
 tillsätt sesamfrön och sesamolja. Smaka av med salt.


Riv den färska ingefäran och lägg upp på ett fat, häll sojan i en skål och tryck ut lite wasabi bredvid.
 Servera laxen på den varma salladen och garnera med färsk körvel eller valfri ört.

Dela det här receptet med dina vänner!