Kokt lax, frästa haricots verts och sesamfrön

Publicerat:
2013-01-16Serverad med riven ingefära, soja och wasabi
Ingredienser
4portioner
- 600glax
- 600 gharicots verts
- 2mskolivolja
- 1msksesamolja
- 2msksesamfrön
- 40gfärsk ingefära
- 1dlsoja
- 40gwasabi
- färsk körvel eller valfri ört
- salt
Så lagar du
Skär laxen i 150 grams portionsbitar. Ansa och koka haricots verts i rikligt med saltat vatten, 1-2 minuter, ta sedan upp dem och spola i kallt vatten.
Koka laxen på medelvärme, under lock, i saltat vatten 8-10 minuter. När fisken uppnått en kärntemperatur på 43 grader är den klar att servera.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna, fräs haricots verts i någon minut, tillsätt sesamfrön och sesamolja. Smaka av med salt.
Riv den färska ingefäran och lägg upp på ett fat, häll sojan i en skål och tryck ut lite wasabi bredvid. Servera laxen på den varma salladen och garnera med färsk körvel eller valfri ört.