Kokt potatisgratäng

Ingredienser
4portioner
- 1kgpotatis
- 2dlvispgrädde
- 4dlmjölk
- 2stfinhackade vitlöksklyftor
- 1-2tsktorkad örtkrydda efter smak typ basilika/oregano/timjan/rosmarin
- 1 ½dlriven ost
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva. Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en rymlig kastrull/gryta.
2. Lägg i potatisen. Koka på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25-35 minuter. Rör då och då.
3. Blanda ner örtkryddorna och häll potatisblandningen i en ugnssäker form. Låt svalna något så smakerna kan sätta sig lite.
4. Sätt ugnen på 200°C. Strö över osten, slå på lite mer grädde/mjölk och gratinera i 15 minuter i ugnen.