Kokt sparris med basilika

Ingredienser

4portioner

  • 16st
    sparris
  • 1dl
    olja
  • 1/2st
    citron
  • 1dl
    basilika
  • 1liter
    sallad
  • salt och peppar

Så lagar du

Koka upp saltvatten, bryt bort biten längst ned på sparrisen.

Om den är grön ska den inte skalas, vit måste skalas.

Koka sparrisen i det kokande vattnet ett par minuter. Sparrisen ska vara spänstig. Är ni osäkra så ta upp den lite för tidigt och smaka på en liten bit. Det gör alltid jag, sedan kan dom läggas tillbaka om det behövs för mera kokning. Omvänt går däremot inte, då överkokta sparrisar inte är något att ha.

Mixa olja, citronsaft, basilika, salt och peppar till en grön, lite tjock, dressing.

Bryt salladen i bitar och fördela på fyra tallrikar, fördela sparrisen, på med dressing och ät på en gång.

Dela det här receptet med dina vänner!