Kokt sparris med basilika
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 16stsparris
- 1dlolja
- 1/2stcitron
- 1dlbasilika
- 1litersallad
- salt och peppar
Så lagar du
Koka upp saltvatten, bryt bort biten längst ned på sparrisen.
Om den är grön ska den inte skalas, vit måste skalas.
Koka sparrisen i det kokande vattnet ett par minuter. Sparrisen ska vara spänstig. Är ni osäkra så ta upp den lite för tidigt och smaka på en liten bit. Det gör alltid jag, sedan kan dom läggas tillbaka om det behövs för mera kokning. Omvänt går däremot inte, då överkokta sparrisar inte är något att ha.
Mixa olja, citronsaft, basilika, salt och peppar till en grön, lite tjock, dressing.
Bryt salladen i bitar och fördela på fyra tallrikar, fördela sparrisen, på med dressing och ät på en gång.