Kokt torsk med brässerade puylinser samt en varm sallad på dill och fänkål

Kokt torsk med brässerade puylinser samt en varm sallad på dill och fänkål

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600 g
    färsk torsk
  • 1 ½dl
    gröna Puylinser
  • 1knippa(or)
    plockad färsk dill
  • 1msk
    grönsaksbuljong
  • 1st
    saft från en citron
  • 1msk
    olivolja
  • 1st
    fänkål
  • 2msk
    smör

Så lagar du

1. Skölj linserna i kallt vatten, koka dem sedan i 15 minuter, häll av i ett durkslag.

2. Skär upp torsken i 4 lika bitar, kokas i lättsaltat vatten tills att torsken har en kärntemperatur på 42-45 grader.

3. Lägg tillbaka linserna i en kastrull, ta i buljongen samt ½ dl vatten låt små koka i ca 5 minuter ta sedan i smöret. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

4. Strimla fänkålen tunt, värm sedan upp den i en kastrull med olivolja, citronsaft efter en liten stund ta i dillen.

Upplägg:

Häll upp linserna i en tallrik. Placera den varma salladen i mitten och torsken ovan på.

Dela det här receptet med dina vänner!