Kokt torsk med brässerade puylinser samt en varm sallad på dill och fänkål

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600 gfärsk torsk
- 1 ½dlgröna Puylinser
- 1knippa(or)plockad färsk dill
- 1mskgrönsaksbuljong
- 1stsaft från en citron
- 1mskolivolja
- 1stfänkål
- 2msksmör
Så lagar du
1. Skölj linserna i kallt vatten, koka dem sedan i 15 minuter, häll av i ett durkslag.
2. Skär upp torsken i 4 lika bitar, kokas i lättsaltat vatten tills att torsken har en kärntemperatur på 42-45 grader.
3. Lägg tillbaka linserna i en kastrull, ta i buljongen samt ½ dl vatten låt små koka i ca 5 minuter ta sedan i smöret. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
4. Strimla fänkålen tunt, värm sedan upp den i en kastrull med olivolja, citronsaft efter en liten stund ta i dillen.
Upplägg:
Häll upp linserna i en tallrik. Placera den varma salladen i mitten och torsken ovan på.