Kokta rödbetor med mexikansk dragon och picklade senapsfrö
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 12stsmå fina rödbetor (gärna med blast)
- Picklade senapsfrö
- 4msksenapsfrö (bruna och gula)
- 3dlvatten
- ½dl12% ättika
- 1 ½ dlsocker
- Majonnäs
- 2stäggula
- 1msksenap
- 2tskvinäger
- ½tsksalt
- 2dlkallpressad rapsolja
- ½dlfinhackad färsk mexikansk dragon
- ca ½ litertvättad babysallad
- 1dlpumpafrön
- 1mskolivolja
- 1tsksalt
Så lagar du
Tvätta rödbetorna och skär av blasten, men spara gärna 3-5 cm av blasten. Det blir väldigt dekorativt. Koka betorna tills de är behagligt mjuka, ca 20 minuter, och låt dom sedan svalna något i kokvattnet innan dom sedan skalas.
Under tiden betorna kokar - Koka samman vatten, ättika och socker tillsammans med senapsfröna och låt sedan alltsammans svalna.
I en ren bunke - vispa samman äggula, senap,vinäger och salt.
Under kraftig vispning tillsätt sakta rapsoljan tills du har fått en tjock och fin majonnäs. Tillsätt nu den hackade mexikanska dragonen.
I en het stekpanna - rosta/stek pumpafröna tillsammans med olivoljan och saltet. Lägg upp i en skål och låt svalna.
Servera de kokta rödbetorna med klickar av majonnäsen, picklade senapsfrö, rostade pumpafrö och tvättad babysallad.