Kokta rödbetor med mexikansk dragon och picklade senapsfrö

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 12st
    små fina rödbetor (gärna med blast)
  • Picklade senapsfrö
  • 4msk
    senapsfrö (bruna och gula)
  • 3dl
    vatten
  • ½dl
    12% ättika
  • 1 ½ dl
    socker
  • Majonnäs
  • 2st
    äggula
  • 1msk
    senap
  • 2tsk
    vinäger
  • ½tsk
    salt
  • 2dl
    kallpressad rapsolja
  • ½dl
    finhackad färsk mexikansk dragon
  • ca ½ liter
    tvättad babysallad
  • 1dl
    pumpafrön
  • 1msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Tvätta rödbetorna och skär av blasten, men spara gärna 3-5 cm av blasten. Det blir väldigt dekorativt. Koka betorna tills de är behagligt mjuka, ca 20 minuter, och låt dom sedan svalna något i kokvattnet innan dom sedan skalas.

Under tiden betorna kokar - Koka samman vatten, ättika och socker tillsammans med senapsfröna och låt sedan alltsammans svalna.

I en ren bunke - vispa samman äggula, senap,vinäger och salt.

Under kraftig vispning tillsätt sakta rapsoljan tills du har fått en tjock och fin majonnäs. Tillsätt nu den hackade mexikanska dragonen.

I en het stekpanna - rosta/stek pumpafröna tillsammans med olivoljan och saltet. Lägg upp i en skål och låt svalna.

Servera de kokta rödbetorna med klickar av majonnäsen, picklade senapsfrö, rostade pumpafrö och tvättad babysallad.

Dela det här receptet med dina vänner!