Koladoftande kladdkaka med lingon, päron och ingefära

Koladoftande kladdkaka med lingon, päron och ingefära.

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt koladoftande och kladdig kaka med magisk smakbrytning av lingon, päron och ingefära. Allt blandas i samma bunke – minimalt med disk, maximalt med smak.

Ingredienser

15portioner

  • 250g
    smör
  • 5dl
    socker
  • 3
    ägg
  • 5dl
    vetemjöl
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 1-2tsk
    ingefära, torkad

Topping

  • 2dl
    lingon, frysta eller färska
  • 1-2
    fasta päron, i bitar
  • 1dl
    mandel, hackad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).

2. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene.

3. Låt svalna, rör ner socker och ett ägg i taget. Tillsätt resterande torra ingredienser.

4. Häll i liten bakpappersklädd långpanna (20x30 cm) eller springform. Strö på lingon, päron och mandel.

5. Grädda i ugnens nedre del, ca 35 minuter eller tills kakan fått vacker färg, kanterna är fasta och mitten är mjuk som en kladdkaka.

Tips

Tillsätt 1–2 tsk nymortlad kardemumma eller kanel i smeten för en kryddig kaka.

Gräddningstiden kan variera på grund av formens storlek, vilken päronsort du valt och vilken ugn du använder.

Dela det här receptet med dina vänner!