Koladoftande kladdkaka med lingon, päron och ingefära

Publicerat:
2017-09-27Tillagningstid:
Härligt koladoftande och kladdig kaka med magisk smakbrytning av lingon, päron och ingefära. Allt blandas i samma bunke – minimalt med disk, maximalt med smak.
Ingredienser
15portioner
- 250gsmör
- 5dlsocker
- 3ägg
- 5dlvetemjöl
- 1mskvaniljsocker
- 1-2tskingefära, torkad
Topping
- 2dllingon, frysta eller färska
- 1-2fasta päron, i bitar
- 1dlmandel, hackad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).
2. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene.
3. Låt svalna, rör ner socker och ett ägg i taget. Tillsätt resterande torra ingredienser.
4. Häll i liten bakpappersklädd långpanna (20x30 cm) eller springform. Strö på lingon, päron och mandel.
5. Grädda i ugnens nedre del, ca 35 minuter eller tills kakan fått vacker färg, kanterna är fasta och mitten är mjuk som en kladdkaka.
Tips
Tillsätt 1–2 tsk nymortlad kardemumma eller kanel i smeten för en kryddig kaka.
Gräddningstiden kan variera på grund av formens storlek, vilken päronsort du valt och vilken ugn du använder.