Kolbullar

Publicerat:
2017-03-09Tillagningstid:
Som en fläskpannkaka utan ägg. Egentligen äts kolbullar med fläsk, men här är den utbytt mot rotselleri. Du kan även använda växtbaserad smör.
Ingredienser
4portioner
- 5dlvatten
- 2 ½dlvetemjöl
- 2 ½dlvirvelmjöl
- salt
- 200grotselleri
- 200gsmör
- matolja
- 1citron, zesten
- rårörda lingon
Så lagar du
1. Vispa ihop vatten och mjöl.
2. Tillsätt salt och låt smeten svälla i minst en timme.
3. Skär rotsellerin i mindre tärningar.
4. Bryn smöret i en kastrull.
5. Stek rotselleritärningarna i en stekpanna.
6. Värm plättjärnet eller en stekpanna. Tillsätt olja samt lite rotselleri i varje lagg.
7. Tillsätt smeten. Grädda kolbullarna på båda sidorna.
8. Toppa varje kolbulle med rårörda lingon, brynt smör samt lite citronzest.
Dryckestips
Öl:
Saison: La Vermontoise 6 %, Belgien
Nr 11445, 74 kronor (750 ml)
Alkoholfritt:
Kallpressad lingondricka