Kolbullar

Kolbullar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Som en fläskpannkaka utan ägg. Egentligen äts kolbullar med fläsk, men här är den utbytt mot rotselleri. Du kan även använda växtbaserad smör.

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    vatten
  • 2 ½dl
    vetemjöl
  • 2 ½dl
    virvelmjöl
  • salt
  • 200g
    rotselleri
  • 200g
    smör
  • matolja
  • 1
    citron, zesten
  • rårörda lingon

Så lagar du

1. Vispa ihop vatten och mjöl.

2. Tillsätt salt och låt smeten svälla i minst en timme.

3. Skär rotsellerin i mindre tärningar.

4. Bryn smöret i en kastrull.

5. Stek rotselleritärningarna i en stekpanna.

6. Värm plättjärnet eller en stekpanna. Tillsätt olja samt lite rotselleri i varje lagg.

7. Tillsätt smeten. Grädda kolbullarna på båda sidorna.

8. Toppa varje kolbulle med rårörda lingon, brynt smör samt lite citronzest.

Dryckestips

Öl:
Saison: La Vermontoise 6 %, Belgien
Nr 11445, 74 kronor (750 ml)

Alkoholfritt:
Kallpressad lingondricka

Dela det här receptet med dina vänner!