Kolgrillad honungskyckling med vitlöks- och rosmarinpotatis

Publicerat:
2020-06-11Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
- 1hel kyckling
Marinad
- 3mskhonung
- 3kvist(ar)rosmarin
- 2klyfta(or)vitlök
- 3msktomatpuré
- olivolja
- salt och peppar
- citronsaft
Potatis
- 6färskpotatis
- 1klyfta(or)vitlök, i tunna skivor
- 2kvist(ar)rosmarin, bladen
- olivolja
Så lagar du
1. Placera kniven på ena sidan ryggbenet och tryck till för att knäcka det. Vänd på kycklingen och skär igenom hela bröstet. Skär inte hela vägen rakt igenom utan vik upp kycklingen så att den ligger platt med ett ben åt varje håll. Som en fjäril.
2. Ringla över honung och lägg på rosmarinblad. Pressa vitlöksklyftor över, ringla på olivolja, skeda på tomatpuré och krydda med salt och peppar. Gnid in kycklingen ordentligt med marinaden.
3. Värm en grillpanna med olivolja till hög temperatur. Lägg ner kycklingen. Tillaga kycklingen ca 15 minuter på varje sida. Gino använder en väl rengjord tegelsten för att hålla kycklingen nere i stekpannan. Lägg tegelstenen på kycklingen så tillagas hela ytan samtidigt.
4. När du vänder kycklingen, pressa över lite citronsaft.
5. Låt vila i 5-6 minuter. Kycklingen kommer att vara bränd på ytan.
6. Koka potatisen, ta upp den innan den är riktigt färdig. Dela potatisen i stora bitar eller klyftor.
7. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg ner vitlök och rosmarin.
8. Stek potatisen i kryddoljan, salta och peppra.
9. Dela kycklingen med en vass kniv. Servera med potatis och pressa över mer citron.