Kolgrillad honungskyckling med vitlöks- och rosmarinpotatis

Kolgrillad honungskyckling med vitlöks- och rosmarinpotatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ginos kyckling tar smak av Elbas honung, en lyxig och lättlagad rätt för alla tillfällen.

Ingredienser

2portioner

  • 1
    hel kyckling

Marinad

  • 3msk
    honung
  • 3kvist(ar)
    rosmarin
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 3msk
    tomatpuré
  • olivolja
  • salt och peppar
  • citronsaft

Potatis

  • 6
    färskpotatis
  • 1klyfta(or)
    vitlök, i tunna skivor
  • 2kvist(ar)
    rosmarin, bladen
  • olivolja

Så lagar du

1. Placera kniven på ena sidan ryggbenet och tryck till för att knäcka det. Vänd på kycklingen och skär igenom hela bröstet. Skär inte hela vägen rakt igenom utan vik upp kycklingen så att den ligger platt med ett ben åt varje håll. Som en fjäril.

2. Ringla över honung och lägg på rosmarinblad. Pressa vitlöksklyftor över, ringla på olivolja, skeda på tomatpuré och krydda med salt och peppar. Gnid in kycklingen ordentligt med marinaden.

3. Värm en grillpanna med olivolja till hög temperatur. Lägg ner kycklingen. Tillaga kycklingen ca 15 minuter på varje sida. Gino använder en väl rengjord tegelsten för att hålla kycklingen nere i stekpannan. Lägg tegelstenen på kycklingen så tillagas hela ytan samtidigt.

4. När du vänder kycklingen, pressa över lite citronsaft.

5. Låt vila i 5-6 minuter. Kycklingen kommer att vara bränd på ytan.

6. Koka potatisen, ta upp den innan den är riktigt färdig. Dela potatisen i stora bitar eller klyftor.

7. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg ner vitlök och rosmarin.

8. Stek potatisen i kryddoljan, salta och peppra.

9. Dela kycklingen med en vass kniv. Servera med potatis och pressa över mer citron.

Dela det här receptet med dina vänner!