Kombomat - grön ärtsoppa
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
3portioner
- 200gFrysta gröna ärter
- 2stChalottenlökar
- 1mskSmör
- 3dlVatten
- 1stBuljongtärning
- 2dlMousserande vin eller champagne
- Salt & peppar
Gör soppan extra festlig:
- Dragon, torkad eller färsk
- Lite tryffellolja
- 1-2mskGrädde eller crème fraiche
Toppingförslag för den som vill:
- Rökt lax
- Gräslök
- En klick gräddfil
- Färsk dill
Så lagar du
1. Skala och hacka chalottenlökarna och fräs dem mjuka i smör.
2. Tillsätt vatten och koka i tre minuter.
3. Häll den del av soppan som ska vara till barnet i en annan kastrull eller bytta och mixa.
4. I den soppa som är kvar till de vuxna: Tillsätt buljong och smaka av soppan med salt och peppar.
5. Till sist mixar man soppan med stavmixer eller matberedare och häller i en skvätt mousserande vin eller champagne.
Blir det soppa över, går det bra att frysa in soppa till barnet i ett iskubstråg.