Kombomat - Ugnsomelett

Ingredienser

3portioner

  • 5st
    Ägg
  • 1dl
    Vatten
  • 1knippa(or)
    Broccoli
  • 2st
    Tomater
  • 1 1/2dl
    Keso
  • Salt & peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ihop ägg och vatten.

3. Häll smeten i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten.

4. Skär broccolin i små buketter och tomaterna i mindre bitar.

5. Lägg broccoli, tomat, basilika och keso i äggsmeten i formen.

6. Grädda omeletten i 200 grader tills omeletten "stannat", dvs stelnat.

7.När omeletten är klar mixar men en del till barnet och häller på 1-2 tsk olja och kryddar sedan resten som de vuxna ska ha med salt och peppar.

Observera att rätten inte går att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!