Ingredienser
4portioner
Saltlag
- 1stkinakålhuvud, 800g - 1 kg
- 2litervatten
- 3½msksalt
Kimchismet
- 2dlfinriven kålrot
- ½mskpaprikapulver
- ½tskcayennepeppar
- 2klyfta(or)vitlök
- 3mskoystersås
- 1½mskfärsk ingefära
- 1msksocker
Så lagar du
1. Lägg kinakålen i saltlagen över natten. Skölj kålen under rinnande vatten i ca en halvtimme tills det mesta av sältan försvinner.
2. Blanda kimchismeten. Fördela kimchismeten mellan varje salladsblad, lägg i en påse och knyt ihop. Låt kålen ligga framme i rumstemperatur i ett dygn, lägg därefter in den i kylskåp i minst 5 dagar. Ju längre den får ligga desto godare.
3. Skär kålhuvudet i skivor och servera med de andra koreanska salladerna. Se recepten nedan.