Koreansk råbiff

Publicerat:
2017-10-12Tillagningstid:
Om du gillar råbiff så måste du pröva denna koreanska variant. Massa smak, sötma från päron, pepprighet från ingefära och mycket mer! Servera på salladsblad eller på friterat rispapper.
Ingredienser
4portioner
Råbiff
- 150ginnanlår av t ex kalv eller oxfilé
- 2tskrisvinäger
- 2mskljus soja
- 2msksesamolja
- 2tskrostade sesamfrön
- 1riven vitlöksklyfta
- 2tskriven ingefära
- 2tskfinhackad salladslök
- 1tsksvartpeppar
Till servering
- 4-5blad rispapper
- skuren salladslök
- rostade sesamfrön
- ½nashipäron, skuret i små täringar
- några blad tatsoi eller smörgåskrasse
Så lagar du
1. Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader.
2. Lägg i ett rispapper åt gången i stekpannan och fritera tills det blivit vitt och puffigt. Ta upp, lägg på hushållspapper och salta lätt.
3. Hacka köttet i små bitar med en vass kniv. Blanda med övriga ingredienser.
4. Servera på friterade rispapper med salladslök, rostade sesamfrön och tatsoi eller salladskrasse.