Korv på fredagsvis – med friterad lök och rotselleripytt

Publicerat:
2014-03-19Ingredienser
4 - 6portioner
- 4stgoda färska korvar på fläskkött som salsiccia, gärna kryddade med t.ex salvia och vitlök
- stark lite söt senap – till exempel västerviksenap
- gott bröd
- rostad lök
Rotselleri med parmesan
- ½ststor rotselleri (eller 1 hel liten)
- 4stvitlöksklyftor
- olivolja
- saft och skal från ½ citron
- 1kvist(ar)färsk rosmarin
- flingsalt och svartpeppar
- 40gparmesan
- 2-3 mskfinhackad basilika
Rostad lök
- 3stschalottenlökar
- 1tsksalt
- 2mskvetemjöl
- olivolja till stekning
Så lagar du
1. Skala sellerin och skölj den väl. Skär den i tunna stavar. Hacka vitlöksklyftorna fint. Bryn och mjukstek sellerin i olivolja. Lägg åt sidan.
2. Ligg i en skvätt olivolja till i stekpannan. Bryn försiktigt vitlökshacket tillsammans med citronskal och rosmarin tills vitlöken fått lite färg. Lägg i sellerin och körsbärstomaterna och häll över citronsaften. Salta och peppra. Blanda om ordentligt och låt allt bli varmt. Ta av från plattan och hyvla över parmesan. Strö över finhackad basilika.
3. Lägg gärna i några halverade körsbärstomater mot slutet och strö över lite rostade pinjenötter.
Rostad lök
1. Skala och skär löken i knubbiga skivor. Lägg i en bunke och strö över salt. Låt stå i cirka 10 minuter. Blanda ner vetemjöl. Hetta upp olivolja och stek löken i 3 – 5 minuter eller tills den är frasig och fått färg. Låt rinna av på hushållspapper.