Korv stroganoff med ris och äppelsallad

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Det blev en hård kamp mellan Olle Sarri och Jovan Radomir om vem som tog den finaste bilden på Susannes korv stroganoff. Nu är rösterna räknade och Jovans bild får representera här på receptsajten. Klicka på "Tittarnas egna matbilder" här ovan för att se alla inskickade bilder.
Ingredienser
4portioner
- 500 gfalukorv, strimlad
- 1stgul lök, hackad
- 2½ dlmatlagningsgrädde
- 1dlmjölk 3% fett
- 2tskfransk senap
- 2-3 msktomatpuré
- 1stsaltgurka, hackad
- 2mskketchup
- salt, vitpeppar
- smör till stekning
Till servering
- ris
- hel saltgurka
- 1påse(ar)blandad sallad
- 4stpressade äpplen
- 1stpressad citron
Så lagar du
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Bryn lök och korv i smör, tillsätt samtliga ingredienser utom saltgurkan och låt koka ihop till simmig konsistens.
3. Smaka av med saltgurka, salt och peppar. Servera med ris och sallad blandad med äppelskivor och lite pressad citron.