Kött från bygden

Publicerat:
2017-08-21Tillagningstid:
Pappa Niclas och sonen Emil lagar ryggbiff med potatisstomp, gräddsås, stekt lök och rårörda lingon.
Ingredienser
4portioner
Kött
- 1skiva(or)entrecote eller ryggbiff per person
- 1gul lök, skivad i grova ringar
- salt, svart- och vitpeppar
Potatisstomp
- 1kgpotatis (ca 700 g skalad vikt)
- 1dlgrädde
- 1dlmjölk
- rikligt med smör
- salt
Sås
- steksky
- majsena
- grädde
- créme fraiche
Rårörda lingon
- lingon
- råsocker
Så lagar du
1. Koka potatisen.
2. Blanda lingon och socker och låt stå.
3. Skiva löken och bryn lätt i smöret. Lägg åt sidan.
4. Gnid in köttet med salt och peppar och stek försiktigt. Lägg åt sidan.
5. Red såsskyn med maizena och grädde. Ta i en klick cremé fraiche.
6. Stompa den kokta potatisen med trägaffel och tillsätt gräddmjölken och smöret.
7. Servera köttet med brynt lök, rårörda linhon och potatisstompet med rostad lök och hackad färsk gräslök.