Köttbullar i ugnen

Publicerat:
2020-03-23Tillagningstid:
Saftiga köttbullar i smakrik sås som lagar sig själv i ugnen. Servera gärna med ett varmt brytbröd att doppa i såsen. Jag brukar variera ostsorter och det här är ett perfekt tillfälle att riva upp och använda ostrester.
Ingredienser
4portioner
Köttbullar
- 500gnötfärs alt vegfärs, eller annan färs
- 1dlhavregryn
- 1½dlvatten
- 1gul lök, hackad
- 2-3mskpesto, färdig
- 1ägg
- 1tsksvartpeppar
- 2tsksalt
- 100gfetaost, smulad
Sås
- 2burk(ar)tomater, krossade eller passerade
- 150gost, tex mozzarella, dragen i bitar
Till servering
- basilika, färsk
- brytbröd
- sallad eller pasta
Så lagar du
1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5-10 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugnsvärme.
3. Blanda ner resterande ingredienser till köttbullarna i havregrynen. Forma köttbullar, du kan välja storlek själv, men lite större är goda här, tänk golfboll i storlek.
4. Lägg i ugnsfast form, häll på tomater och toppa med ost.
5. Baka tills köttbullarna är genomgräddade det tar ca 30 minuter.
6. Garnera med färsk basilika och servera med ett gott bröd eller pasta.