Köttbullar med spiskummin, vitlök och mynta

Köttbullar med spiskummin, vitlök och mynta

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    brödskivor, kanterna bortskurna
  • 1dl
    mjölk
  • 2tsk
    malda spiskummin
  • 1/2tsk
    kanel
  • 1/2msk
    smulad torkad mynta,
  • 1/2msk
    finrivet citronskal
  • 1/2-1msk
    sambal oelek
  • 2st
    salt
  • 1/2tsk
    farinsocker
  • 500g
    köttfärs
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök

Så lagar du

Riv brödet i små bitar, pressa vitlöken och blanda alla ingredienser utom köttfärsen. Låt stå och svälla i ungefär 15 minuter. Blanda ner köttfärsen och arbeta samman till en smidig massa. Du märker när smeten "går ihop", då är det dags att sluta så att smeten inte blir seg.

Du får saftigare och mer smakrika köttbullar om smeten får stå och vila i kylen en timme eller två.

Tvätta händerna. Torka dem noga och olja in dem lätt. Forma fina bullar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna vackert gyllenbruna.

Lisa Förare Winbladh

Dela det här receptet med dina vänner!