Ingredienser
4portioner
- 2stbrödskivor, kanterna bortskurna
- 1dlmjölk
- 2tskmalda spiskummin
- 1/2tskkanel
- 1/2msksmulad torkad mynta,
- 1/2mskfinrivet citronskal
- 1/2-1msksambal oelek
- 2stsalt
- 1/2tskfarinsocker
- 500gköttfärs
- 1-2klyfta(or)vitlök
Så lagar du
Riv brödet i små bitar, pressa vitlöken och blanda alla ingredienser utom köttfärsen. Låt stå och svälla i ungefär 15 minuter. Blanda ner köttfärsen och arbeta samman till en smidig massa. Du märker när smeten "går ihop", då är det dags att sluta så att smeten inte blir seg.
Du får saftigare och mer smakrika köttbullar om smeten får stå och vila i kylen en timme eller två.
Tvätta händerna. Torka dem noga och olja in dem lätt. Forma fina bullar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna vackert gyllenbruna.
Lisa Förare Winbladh