Köttbullar med fetaost i tomatsås

Publicerat:
2016-09-15Tillagningstid:
Fetaosten ger köttbullarna extra sälta och krämighet.
Ingredienser
4portioner
Köttbullar
- 500gblandfärs
- 1gul lök
- 1ägg
- 1dlmjölk
- 5mskströbröd
- 100gfetaost
- timjan
- salt och peppar
Tomatsås
- 1vitlök
- 1gul lök
- olivolja
- 1burk(ar)finkrossade tomater
- lite grönsaksfond
- grädde
- 0,5dlvatten
- en nypa socker
- lite chilisås
- timjan
- oregano
Så lagar du
1. Finhacka löken och lägg i en bunke. Blanda i övriga ingredienser och rulla köttbullar i önskad storlek. Stek dem nästan klara.
2. Hacka vitlöken och den gula löken och stek mjuk i olivolja. Häll i övriga ingredienser och koka upp. Låt sedan sjuda och lägg i köttbullarna och koka dem klara.
3. Servera med pasta.