Köttbullar med vörtbröd

Publicerat:
2020-12-02Tillagningstid:
De här köttbullarna får enkelt julig smak med torkat vörtbröd i smeten.
Ingredienser
2 - 6portioner
- 1gul lök
- 450gnötfärs (eller kyckling, viltfärs eller fläsk)
- 1tskmalda nejlikor
- 1tskkryddpeppar
- 2krmsvartpeppar, gärna tellicherry
- 1mskmajsstärkelse
- 1msksenapspulver
- 2skiva(or)vörtlimpa, torkad eller rostad
- 1tsksalt
- 1tskbrun farinsocker
- ½dlgrädde
- 1ägg
Så lagar du
1. Mortla brödet, hacka löken fint och blanda det sedan med resterande ingredienser i en bunke. Låt gärna smeten stå och mogna i 20 -40 minuter om du har tid.
2. Rulla sedan köttbullarna i din favoritstorlek.
3. Stek i smör.