Köttbullar och spagetti i ugn

Publicerat:
2020-01-15Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 4portioner okokt spagetti
- 500gköttfärs (vilken sort du vill, t ex vegetarisk, kyckling, fläsk, vilt)
- 1dlhavregryn
- 1dlvatten
- 1ägg
- 150gfetaost
- 2tsksambal oelek
- 2tskfransk senap
- 1tsksalt
Sås/topping
- 5dltomatsoppa, färdig
- 1burk(ar)cocktailtomater, alt krossade tomater
- 5dlvatten
- 2mskbalsamico
- 100gost, riven
Till servering
- färsk basilika
- blandad sallad
Så lagar du
1. Blanda havregryn och vatten, låt stå 5 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader).
3. Blanda samtliga ingredienser till färsen. För att spara disk kan du göra det direkt i formen du ska grädda i.
4. Dela färsen i fyra delar, forma bollar och baka in en portion okokt spagetti i varje boll. Du kan även göra åtta mindre paket. Packa inte spagettin jättehårt, för du vill att såsen ska komma åt att mjuka upp den.
5. Lägg spagettirullarna i ugnsformen, häll på tomatsoppa, tomater och vatten. Ringla på balsamico och strö ost ovanpå.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, det tar ca 45 min.
6. Låt gärna formen stå och vila 10 minuter.
7. Garnera med basilika och servera med en god sallad.
Tips
Variera kryddningen av färsen, t ex timjan passar jättebra. Om du gillar vitlök så kan du riva ner en klyfta eller två i såsen.
Det går även att byta ut tomatsoppan mot 5 dl passerade tomater och en hackad gul lök. Krydda med salt och peppar.