Köttfärs med haricots verts, bulgur och koriander

Publicerat:
2017-09-04Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 100gharicorts verts
- 4färska tomater
- en skedtomatpuré
- färsk koriander
- 500gköttfärs
- ½kopp vatten
- 300gbulgur
- yoghurt
- vitlök
- färsk mynta
Så lagar du
1. Stek den gula löken i en kastrull tills den tar färg.
2. Lägg i med köttfärsen i kastrullen och stek med löken tills köttfärsen är färdig. Sen i med gröna bönor och vitlök och stek allt tillsammans.
3. Därefter lägg i färska tomater och stek tillsammans med resten. Sen i med tomatpure och låt allt steka tillsammans några minuter.
4. Krydda med salt och peppar och rikligt med färsk koriander. I med lite vatten, ungefär en halv kopp, i köttfärsen sist och koka ihop.
5. Tvätta bulguren och lägg åt sidan. Sen ta en kastrull och lägg en sked matolja och lite smör och smält smöret. Blanda ihop bulgur med olja och smör, så att man nästan steker den lite grann, Bulguren ska ta smak av smöret och oljan.
6. Häll vatten i kastrullen så att vattnet precis täcker bulguren. Låt koka upp tills vattnet försvinner och sänk värmen på plattan tills bulguren är färdigt. Smaka av tills bulgur är klar.
7. Servera med yoghurt, vitlök och färsk mynta.