Köttfärs med haricots verts, bulgur och koriander

Köttfärs med haricots verts, bulgur och koriander

Publicerat:

Tillagningstid:

Mamma Aidia och sonen Ali lagar köttfärs med haricots verts, bulgur och koriander.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 100g
    haricorts verts
  • 4
    färska tomater
  • en sked
    tomatpuré
  • färsk koriander
  • 500g
    köttfärs
  • ½
    kopp vatten
  • 300g
    bulgur
  • yoghurt
  • vitlök
  • färsk mynta

Så lagar du

1. Stek den gula löken i en kastrull tills den tar färg.

2. Lägg i med köttfärsen i kastrullen och stek med löken tills köttfärsen är färdig. Sen i med gröna bönor och vitlök och stek allt tillsammans.

3. Därefter lägg i färska tomater och stek tillsammans med resten. Sen i med tomatpure och låt allt steka tillsammans några minuter.

4. Krydda med salt och peppar och rikligt med färsk koriander. I med lite vatten, ungefär en halv kopp, i köttfärsen sist och koka ihop.

5. Tvätta bulguren och lägg åt sidan. Sen ta en kastrull och lägg en sked matolja och lite smör och smält smöret. Blanda ihop bulgur med olja och smör, så att man nästan steker den lite grann, Bulguren ska ta smak av smöret och oljan.

6. Häll vatten i kastrullen så att vattnet precis täcker bulguren. Låt koka upp tills vattnet försvinner och sänk värmen på plattan tills bulguren är färdigt. Smaka av tills bulgur är klar.

7. Servera med yoghurt, vitlök och färsk mynta.

Dela det här receptet med dina vänner!