Köttfärsgryta med asiatisk touch

Publicerat:
2021-03-10Tillagningstid:
Köttfärsen får så god och fin smak och passar perfekt att servera till ris.
Ingredienser
4portioner
- 500gnöt- eller viltfärs
- 1mskneutral olja
- 1msksesamolja
- 2ststora gula lökar
- 1-2stvitlöksklyftor
- 250gchampinjoner
- 1dljapansk soja
- 1 ½dltorrt vitt vin
- ca ½dlvatten
- 1 ½mskströsocker
- ½tsknymald svartpeppar
- 1sttumstor bit färsk ingefära, skalad och riven
Tillbehör
- ca 1msksesamfrön
- strimlad chili
- kokt ris
Så lagar du
1. Bryn färsen i oljan i en gryta.
2. Ansa och skiva lök och champinjoner.
3. Låt lök och pressad vitlök fräsa med färsen tills löken börjar mjukna. Tillsätt champinjoner och låt fräsa med färsen.
4. Tillsätt soja, vin, vatten, socker, peppar och riven ingefära. Låt sjuda i 5–10 minuter.
5. Strö över lite sesamfrön och servera med ris och chili för de som vill.