Köttfärslimpa med kantareller och senapsstuvad potatis

Köttfärslimpa med kantareller och senapsstuvad potatis

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    blandfärs
  • 4skiva(or)
    formfranska
  • 2st
    gula lökar
  • 1 1/2dl
    mjölk
  • 1st
    ägg
  • 2paket
    bacon
  • 300g
    kantareller
  • 1dl
    persilja
  • smör till stekning

Senapsstuvad potatis:

  • 400g
    kokt potatis
  • 2msk
    smör
  • 1st
    gul lök
  • 1/2msk
    grönpeppar
  • 3msk
    mjöl
  • 3dl
    mjölk
  • 2msk
    söt, grov senap
  • 1dl
    syltlök
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 175 grader

Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken. Fräs svamp och hälften av löken i smör. Salta och peppra. Ta av från plattan och blanda ner grovhackad persilja. Skär bort kanterna på brödet. Mixa brödet med mjölk och ägg, rör om tills det blir mjukt. Blanda ner färsen och resten av den hackade löken, salta och peppra.

Forma köttfärsen till en "limpa" på en smord plåt eller ugnsfast form. Gör en skåra i limpan och lägg i svampblandningen. Nyp igen limpan så att svampen täcks. Lägg baconskivorna tvärsöver. Peta in ändarna under köttfärslimpan för att få den att hålla ihop.

Grädda i ugnen i 40-45 minuter. Köttfärslimpan är färdig när vätskan den släpper ifrån sig är klar.

Senapsstuvad potatis:

Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull, blanda i lök och grönpeppar. Pudra i mjölet. Häll i mjölken och vispa tills du får en slät sås. Späd eventuellt med mer mjölk om du tycker såsen blir för tjock. Låt koka i ett par minuter så att mjölsmaken försvinner. Rör ner senapen, smaksätt med salt och vitpeppar. Dela potatisarna i mindre bitar och blanda ner i stuvningen. Rör ner syltlöken.

Skär 2 cm tjocka skivor av köttfärslimpan och servera med potatisstuvningen.

Dela det här receptet med dina vänner!