Köttfärsbiffar i muffinsform, pasta och tomatsås

Publicerat:
2015-02-04Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Köttfärsbiffar
- 500gblandfärs
- 1tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar
- 2tskpotatismjöl
- 1stägg
- 1dlkallt vatten
- ½stpressad vitlöksklyfta
- 1dlskivade pimientofyllda gröna oliver (60 g)
- 80gvästerbottensost eller annan lagrad ost
Tomatsås
- 1stgul lök
- 1stpressad vitlöksklyfta
- 1mskolivolja
- 2msktomatpuré
- 1burk(ar)körsbärstomater eller krossade tomater (400 g)
- 1tskströsocker
- ½tsksalt
- 1krmnymald svartpeppar
Tillbehör
- Pasta
- ½kruk(or)basilika, hackad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten, rör samman tills färsen håller ihop. Tillsätt de skivade oliverna, men spara gärna några till garnering.
2. Dela upp färsen respektive osten i 8 delar. Platta till färsbitarna och lägg en ostbit i varje. Forma till en boll och lägg i muffinsformar. Garnera eventuellt med några skivor oliv genom att trycka ner dem i mitten. Ugnsstek bollarna 12-15 minuter tills innertemperaturen är 75°.
3. Tomatsås: Hacka löken och fräs den i olivolja tillsammans med vitlöken. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut. Tillsätt tomaterna och koka ihop cirka 10 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar
4. Blanda pastan med tomatsåsen och ta upp köttfärsmuffinsen ur formarna. Strö över basilika och servera alltsammans.