Köttfärspaj

Publicerat:
2020-04-15Tillagningstid:
Perfekt att göra om du får över av den italienska köttfärssåsen.
Ingredienser
6portioner
Pajdeg
- 4dlvetemjöl , varav gärna 1 dl grahams- eller rågmjöl
- 150gkallt smör
- 1krmsalt
- 2mskvatten
Fyllning
- knappt ½ sats av den italienska köttfärssåsen
- 1liten grön paprika
- 1liten röd paprika
- ½msktimjan
- ½mskoregano
- 3ägg
- 1dlgrädde
- 1dlmjölk
- 3dllagrad ost, riven
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finfördela smöret i mjölet och saltet gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Tryck ut den i form ca 24–26 cm i diameter. Låt sedan formen stå i kyl eller frys i minst 30 minuter.
3. Koka ihop köttfärssåsen. Tillsätt paprikan och kryddorna och koka ihop köttfärssåsen så att den blir ganska ”torr”.
4. Klä pajdegskanten med dubbel aluminiumfolie. Grädda 12–15 minuter mitt i ugnen. Ta sedan bort folien.
5. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och ost samt 1 krm salt.
6. Häll köttfärsen i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
7. Servera med en sallad.