Krabba med avokado och vinägrett på gröna ärtor och ingefära

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4ben från Kamtjatkakrabba
- 2avokado
- 5cm purjolök
- 0,5dlärtor
- 2mskcreme fariche
- 1tskvit balsamvinäger
- salt och peppar
Vinägrett:
- 1dlärtor
- 1mskriven färsk ingefära
- 1dlkallpressad rapsolja
- 0,5dlvatten
- citron eller vit balsamvinäger
- salt och peppar
Så lagar du
Dela avokadon i bitar och rör samman med finhackad purjolök, ärtor och crème fraiche. Smaksätt med vinäger eller citronsaft, salt och peppar.
Vinägrett:
Mixa ärtor, ingefära, olja och vatten till en slät blandning. Sila i finmaskig sil. Smaka av vinägretten med lite citron eller vinäger samt salt och peppar.
Vid servering:
Fördela krabban på fyra tallrikar och servera med avokadoröran. Ringla över vinägrett och lite rapsolja.